Szépítkezz velünk!

TAMA Cosmetics

5 TIPP - Így ápold a bőröd nyáron!

5 egyszerű lépés, amit könnyű betartani.

2016. július 05. - TAMA Cosmetics

nyari_borapolas3.png

 

Ha már rengeteg tippet olvastál a nyári bőrápolásról, de már magad sem tudod mit fogadj meg belőlük, akkor az a legegyszerűbb ha erre az 5 pontra odafigyelsz, mert ezeken tényleg sok múlhat.

Itt a nyár, a bőrödnek pedig szüksége van egy kis extra gondoskodásra...

 

1.) Fényvédelem

 

Nyáron nagyon fontos a fényvédelem, naptej használata, hisz a Nap káros UV sugarai károsíthatják a bőrt. Gyakran ezt észre sem veszed, sokáig "láthatatlan" a károsodás, mivel a bőr mélyebb rétegeiben kezdődnek az elváltozások. Fontos,hogy a bőrünkhöz megfelelő faktorszámú napozószert használjunk .A déli napsugarak a legkárosabbak a bőrre.
 

Az UVA sugárzás sokkal  kártékonyabb, hiszen gond nélkül eljut a bőr mély rétegéhez és sejtburjánzást okozhat. D vitamin az UVB sugaraknak kitett bőrben keletkezik, továbbá ez okozza a barnulást vagy éppen a leégést.


2) Tisztítás

 

Nyári melegben zsírosabb a bőr, a faggyútermelés felborul. Ezáltal a zsíros bőr problémákat okozhat (rosacea, akné, mitesszerek) hisz a bőr oxigén felvétele csökken. Megfelelő tisztítást igényel a bőr naponta legalább kétszeri alkalommal.
 


3.) Radírozás

radírozást heti 1 alkalommal javasoljuk. Segíti az elhalt hámréteg leválasztását, ami szintén az oxidációs folyamatokat befolyásolja.
 

 

4.) Hidratálás

Nyáron az égető nap, a sós-víz és az extrém meleg károsító hatásai után nagyon fontos a hidratálás. Az elvesztett vizet pótolnunk kell, máskülönben petyhüdt, száraz, viszkető érzést és hámlást fogunk tapasztalni. Könnyű, vízbázisú, de mégis gazdag összetevőjű krémet válassz, mint például az ANESI Aqua Vital hidratáló nappali krém. 
 

 

5.) Folyadék bevitel

Ez az a tipp, amivel mindenhol találkozhattál és valóban az egyik legfontosabb: ne felejts el inni! Tudjuk, hogy a folyadékbevitelre a legnehezebb odafigyelni, de megéri, mert nem csak kívülről hanem belülről is pótolni kell az elvesztett vizet. Javasoljuk az ásványvizet, gyógynövényes teákat, de kerüld lehetőleg a cukros üdítőket, ami intenzívebb szomjúságot és dehidratáltságot okoz.
 



Kattints ide a hidratálóinkért!

A bejegyzés trackback címe:

https://tamacosmetics.blog.hu/api/trackback/id/tr108868334

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása